Summering 2015..

Jag försöker mig på en liten summering av året som gått.

Familjemässigt

Jag börjar med det viktigaste. Vi fyra i familjen - året har rullat på och vi jobbar, går i skolan & har en massa aktiviteter på fritiden. Fotboll i fokus från april - oktober. Cuper & seriespel för A. N har inte börjat med seriespel än men har varit med i tre cuper. Båda barnens favoritsport alla kategorier :) Och även makens favorit :) Under hösten har Noah börjat med tennis & basket. Han ska gå skidskola också, det är han helt inne på, men vi har fortfarande ingen snö. Alexander spelar innebandy på vintern med Granlo BK och de blev obesegrade i sin första stora cup i Umeå i oktober. Inte för att resultaten är det viktiga, men jag är stolt ändå ;-) Jag har gått crawlkurs i höst som var väldigt kul men svårt & N har fortsatt med sin simskola & klarat Guldpingvinen & kan nu simma, men är lite osäker än på djupt vatten.

Det har varit ett bra år, ingen himlastormande har hänt oss, ingen har bytt jobb eller skola, ingen renovering eller längre resa, utan det har liksom rullat på. Men det är bra, vi är friska & glada. Tacksam för det!!

Min mamma har gått i pension och är piggare & mår bättre i sin reumatism. Hon vilar, promenerar, fixar hemma & trivs med det. Pappa jobbar deltid som rektor på en liten skola i Hietanemi (Övertorneå) och trivs jättebra med det! Syster har gjort klart AT och börjar jobba som specialistläkare i maj. Just nu är hon ute och reser i två månader i Nya Zeeland & Australien. Underbart!

Resor & sommarlov

Under sportlovet åkte vi till Dundret i Gällivare och åkte slalom och bodde på deras fräscha lägenhetshotell. Jättekul och fina backar & nostalgi för mig, som åkte där med min pappa & syster när jag var barn :)

På sommarlovet var barnen en vecka själva i Överkalix hos mormor & morfar. Jag & Thomas passade på att måla & fixa hemma och göra roliga saker bara vi den veckan (när vi inte jobbade). Barnen hade en mysig vecka men hann nog längta lite efter oss & sina kompisar. När vi kom till Norrbotten var vädret inte så bra men vi försökte göra små utflykter, b. la till Luoppiberget med mina föräldrar & Matilda. Under vår semester hemma blev det lite bad & sol. Vi gjorde en vandring i Skuleskogens nationalpark som alla fyra uppskattade. Jättekul att vandra tillsammans med barnen! Vi bodde en natt i stuga på Norrfällsvikens camping. I augusti när jag & T börjat jobba blev vädret bättre och det var supervarmt på flera fotbollscuper.

I höst var jag ner till Stockholm två gånger. I början av september på Tjejmilen med Anna-Lena. Vi träffade också Jessika & Kattis & åt en god & mysig middag. I mitten av september var jag & T ner på U2 (konserten blev tyvärr inställd). Men vi hann med hotellmys, ABBA-museum, god mat på Grill & Vapiano & lite shopping såklart :)

Hälsa & träning

Under våren & sommaren har jag tränat på bra & vi har alla fyra tänkt på kost & vi har haft matkasse och fixat hyfsat nyttiga middagar. Efter sommaren tränade jag inför tjejmilen, men sen har det blivit mindre träning & för mycket god mat & fika. Så nu är det dags att ta tag i det igen! Jag har ändå hållit i träningen två ggr i veckan & kört en del spinning. Men styrke har det varit sämre med och då får jag sota för det och får ont i axlar, rygg & huvudvärk. Mitt jobb är ju tyvärr mycket sittande så jag behöver verkligen styrketräningen. Jag hoppas på mycket skidåkning i januari & februari! Vi är några av barndomsvännerna som ska åka Tjejvasan i slutet av februari :) Sen ska jag fortsätta hålla i träningen & pröva på Yoga (igen) och simning.

Jobb & skola

På jobbet har vi höst börjat med en hel del förändringar. Egentligen redan innan sommaren men vi bytte chef i oktober och efter det har det hänt mycket. Och jag gillar det. Jag gillar förändring på jobbet. Det blir mer utmaningar & nya tankegångar. Vissa är negativa till förändringar och det tar energi, speciellt när jag är skyddsombud så jag får höra det mesta. Men jag försöker fortsätta vara positiv & ta tag i saker ihop med chefen (som hittills varit bra). Konkret innebär det att jag numera jobbar mer med ungdomar som har en funktionsnedsättning eller behöver extra stöd men även med vuxna som kommer från en sjukskrivning. Jag & en kollega jobbar i det som kallas Samarbetet med Försäkringskassan, Jag hoppas & tror det blir ett bra jobbår med mycket nytt & utmaningar!

På skolorna (Internationella Engelska skolan för A & Sticksjö skola för N) går det bra. Jag är stolt över båda mina barn, såklart! Kruxet är ju att inte jämföra dem. De är ju två helt olika individer, med olika förmågor, intressen & personlighet.

Alexander har lätt i skolan men är lite slö & glömsk (så det blir en del tjat om läxor, som de har många av på hans skola). Men han har lätt för sig så han behöver inte plugga mycket för att få bra på prov, än. Men kraven höjs ju för varje år & i nästa klass får de betyg. Det blir kanske inte så stor skillnad just med betyget, eftersom de redan har utförliga skriftliga omdömen i alla ämnen på Schoolsoft som han & vi kan läsa. Noah gillar än att ha läxor och vill göra rätt och inte slarva, han glömmer inte sin mapp hemma ;)

Nåja ett gemensamt intresse har barnen - fotbollen. Och idrott överhuvudtaget verkar vara deras grej. Alexander älskar idrott och är bra på det mesta (snabb, smidig, bollsäker- allt jag inte var/är). Inte kommer det från mig i alla fall. T har ju bollkänsla & syrran är ju snabb. Noah har bara gillat fotboll förut, men i år har trenden vänt, han gillar gympan och märker nog att han är bra på det också när han jämför sig med jämnåriga. Så han vill testa en massa olika sporter nu & det är jättekul. Tennis visar han sig vara riktigt duktig på & gav en kille som spelat två år en jämn match, och antagligen har det att göra med att han har bra bollkänsla.












Gott slut & Gott Nytt År!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Festbilder!

Medaljongsjuka..