Recept..

Citroncheesecake med passionsfrukt

10 portioner

10 digestivekex
50 g smör eller margarin


    Fyllning:


    4 gelatinblad                    
    2 ägg
    400 g philadelphiaost                    
    2 dl crème fraiche
    1.5 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1 citron, rivet skal och pressad saft
     

    Glasyr:

    1 gelatinblad                    
    2 msk socker
    4 msk vatten                    
    2 passionsfrukter
    Garnering:

    1.5 dl färska bär
    Gör så här:

    Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.                           
    Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten                               
    Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst en timme.       
                               
    Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.                                   
    Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.

    Mums!



    Kommentarer

    1. Tack vännen! Jag måste testa göra den. Kanske till helgen. :-)

      SvaraRadera

    Skicka en kommentar

    Populära inlägg i den här bloggen

    Festbilder!

    Sommar i Norrbotten..